Recepten, Zoet

Super smeuïge brownies

Super smeuïge Brownies

Wie is er niet dol op super smeuïge brownies? Volgens mij ben ik nog niemand tegengekomen die er niet van houdt. Op Facebook kwam ik een berichtje tegen van Franceska, van Franceska Kookt! Wat te doen met leftover paaseitjes. Nu zullen er genoeg mensen zijn die denken: “Leftover Paaseitjes? Not on my watch“. Voor mij kwam het berichtje precies op tijd, want hoewel het nog Pasen moest worden, kwamen de paaseitjes me de neus uit. Paaseitjes in brownies! Briljant idee.

Het recept van Franceska heb ik aangepast naar dat wat ik in huis had en het resultaat mag er zijn. Zeg ik in alle bescheidenheid.. “Kucht”.. Mijn testpanel: 2 stel buren, mijn schoonvader en m’n lief waren het er UNANIEM over eens dat dit echt bijzonder fijne en super smeuïge brownies zijn. Dan zal het wel waar zijn..

In mijn hoofd heb ik al een paar ideetjes voor varianten op deze brownies, maar je moet ze niet te vaak maken, ze zijn machtig! Of zoals mijn schoonvader zei: “Ze zijn wel voedzaam” Oftewel bommetje. Er zit ook weinig gezonds in, maar af en toe schaamteloos genieten moet kunnen.

Leftover candy

In deze variant stoppen we (leftover) paaseitjes. Je kunt deze natuurlijk vervangen door M&M’s, Smarties, Skittles of wat dan ook. Wat er maar op moet, of wat je maar lekker vindt!

Wat heb je nodig voor 16 stukken?

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 240 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram bloem
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl baking soda
  • 75 gram gemengde noten met fruitmix
  • snuf himalayazout of zeezout
  • 18 paaseitjes (of M&M’s, Smarties, Skittles)

Wat ga je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownieblik  met een vochtig velletje bakpapier.
  2. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie, terwijl je blijft roeren (niet laten pruttelen). Haal de kom van de pan af en laat even afkoelen.
  3. Mix de eieren, basterdsuiker en vanille extract circa 5 minuten. Het gaat er om dat het een lekker luchtig beslag wordt en waarschijnlijk flink in volume zal toenemen.
  4. Spatel voorzichtig de gesmolten chocolade met boter erdoor. Neem je tijd, houd de luchtigheid in het beslag.

    Super smeuïge brownies

  5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en spatel dit er ook heel rustig door met de spatel.
  6. Hak de noten grof en spatel er voorzichtig doorheen.
  7. Giet het beslag in het brownieblik en verdeel gelijkmatig.
  8. Verdeel de paaseitjes over het beslag (haal de papiertjes er wel af!) en druk ze er iets in. Strooi er wat zeezout of himalayazout overheen.

    Super smeuïge brownies

  9. Bak de brownies 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat vervolgens een half uurtje afkoelen op een rooster en zet daarna in de koelkast, zodat het goed koelt.

Super smeuïge brownies

Snijd in stukjes en geniet!!

Vind je deze Brownie misschien wat te heftig, dan is deze Fruitcake misschien wel wat voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *