Swiepswoepswap risotto

Swiepswoepswap risotto

Swiepswoepswap, wat is dat?

Collega foodblogger Mandy, van Mandy and More heeft een Swiepswoepswap challenge in het leven geroepen. Dit betekent zoveel dat je (als je meedoet) een foodblog toegewezen krijgt van een collega foodblogger. Het is de bedoeling dat je een recept van die website uitkiest, maakt, er al dan niet een eigen draai aan geeft en een foto (al dan niet blog) deelt onder de hashtag Swiepswoepswap.

Wat mij betreft een superleuke manier om je medefoodies te leren kennen, en aan de andere kant heeft me dat ook nog extra volgers en meer activiteit op Instagram en de website opgeleverd. Helemaal leuk. Ik mocht een recept maken van Kokkerellen met Suus. Ik koos haar risotto met prei, funchi porcini (eekhoorntjesbrood) en paddenstoelen uit. Zelf heb ik er nog extra champignons aan toegevoegd en iets minder risottorijst gebruikt. Lief en ik hebben gesmuld en deze gaan we vaker op het menu zetten. Dus dank je wel Suus voor de inspiratie! Overigens heeft Cindy, van Cindys Little Food Corner haar variant gemaakt van mijn Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto. Zij serveerde er een moot zalm bij, superlekker ook!

In juni komt de Swiepswoepswap nummer 2 er alweer aan. Ik heb er zin in! Maar eerst maar eens deze risotto maken.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 150 gram risotto
  • zakje funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood)
  • 200 gram fijngesneden prei
  • 150-200 gram paddenstoelen melange
  • 250 gram champignons
  • 125 gram spekjes
  • 100 ml witte droge wijn
  • 500 ml water
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 blokje bospaddenstoelen bouillon
  • 5 takjes verse tijm
  • 30 gram boter
  • 75 gram gesnipperde ui
  • 3 teentjes knoflook

Wat ga je doen?

  • Breng water aan de kook, los het bouillonblokje er in op en voeg de funghi porcini toe. Haal van het vuur en laat een paar minuten staan. Dit is je bouillon die je zo nodig hebt om de risotto te maken.
  • Snijd nu de ui en de knoflook fijn. Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt en gebruik voorgesneden ui en geperste knoflook uit een potje. Fruit de ui met 1 teen knoflook aan met de boter in pan.
  • Roer vervolgens de prei erdoor en bak mee tot het geslonken is.
  • Voeg de risotto toe en bak deze glazig. Schenk de wijn erbij en laat volledig inkoken.
Rustig aan, zo die gaat!
  • Risotto heeft tijd en liefde nodig. Dus neem je tijd! Schep met een soeplepel steeds wat bouillon toe en roer telkens goed door. Pas wanneer de bouillon volledig is opgenomen, schep je weer een lepel bouillon er bij.
  • Bak ondertussen in de koekenpan de spekjes uit, samen met de resterende knoflook. Rits de tijm van de takjes en maak de paddenstoelen en champignons schoon. Snijd grote paddenstoelen nog wat kleiner en bak alles mee met de spekjes.
  • Haal de nu funghi porcini uit de bouillon, snijd fijner en bak deze mee met de spekjes en paddenstoelen.
  • De risotto is klaar als de buitenkant zacht is en de binnenkant nog een stevige beet heeft. Haal van het vuur.
  • Als laatste roer de spekjes, knoflook, tijm, paddenstoelen en funghi porcini door de risotto. De finishing touch is de Parmezaanse kaas die je er boven raspt en even doorroert. Als je dit wilt kun je de risotto nog eventjes laten staan om de smaken goed door te laten trekken. Wij hadden geen geduld en zijn direct aangevallen.

Swiepswoepswap risotto

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.