Vegetarische Mexicaanse bonensoep

vegetarische mexicaanse bonensoep
Vegetarische Mexicaanse bonensoep

Deze vegetarische Mexicaanse bonensoep is super lekker, hartverwarmend én staat binnen 20 minuten op tafel. En dat is wel zo fijn na een drukke dag of een lange wandeling!

Na een periode minder gezond eten snakt mijn lichaam echt naar groente, fruit en vezels. Meestal heb ik dan een drukke periode gehad of een weekje vakantie. Om die reden las ik daarna vaak een vegetarische week in, omdat ik dan het idee heb extra goed bezig te zijn.

Na een weekje naar Normandië, veel buiten de deur lunchen en aan het eind van de middag nog even aan de thee met taart, snap je misschien mijn craving naar gezond voedsel. Daarnaast is het in het buitenland sowieso lastig om aan je portie groentes te komen als je buiten de deur eet. Het lijkt wel alsof men daar allergisch voor groente is ofzo. Vandaar dat ik bij thuiskomst mijn vegetarische kookboeken weer eens doorworstelde en onder andere deze romige Mexicaanse bonensoep heb gemaakt.

Deze soep staat met een minuut of 20 op tafel! Door de crème fraiche is deze vegetarische topper heerlijk romig en door de chilipeper hartverwarmend voor op een gure herfstdag.

Wat heb je nodig voor een pan Mexicaanse bonensoep voor 2 tot 3 personen:

  • 2 gesnipperde uien
  • 1 el olijfolie
  • een teentje geperste knoflook
  • 1 tl chilipeper, paprikapoeder en komijn
  • een rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 400 gram kidneybonen
  • 500 ml groentebouillon
  • peper naar smaak
  • handje koriander
  • 2 – 3 handjes tortillachips naturel
  • en last but not least 2 -3 flinke eetlepels crème fraiche

Wat ga je doen?

  1. Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Dit duurt een paar minuutjes.
  2. Vervolgens voeg je knoflook, chilipeper, paprikapoeder en komijn toe. Roer goed door.
  3. Voeg daarna de paprika en zoete aardappel toe en bak deze een paar minuten mee.
  4. Kieper nu het blikje kidneybonen leeg boven de pan (inclusief vocht) en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.
  5. Pureer dan de soep grof met een staafmixer en serveer met koriander, tortillachips en crème fraiche.

Mocht je nou niet zo van de bonen zijn, wat ik me wel kan voorstellen, dan ik je nog deze Bietjessoep met geitenkaas aanbevelen of Vissoep met spitskool en kokosmelk.

Heerlijk verwarmend op een gure herfstdag! Geniet er van!

vegetarische mexicaanse bonensoep

Mocht je deze soep, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

 

Over Esther 172 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.