vegetarische mexicaanse bonensoep
Hoofdmaaltijd,  Lunch,  Recepten

Vegetarische Mexicaanse bonensoep

Na een periode minder gezond eten snakt mijn lichaam echt naar groente, fruit en vezels. Meestal heb ik dan een drukke periode gehad of een weekje vakantie. Om die reden las ik daarna vaak een vegetarische week in, omdat ik dan het idee heb extra goed bezig te zijn.

Na een weekje naar Normandië, veel buiten de deur lunchen en aan het eind van de middag nog even aan de thee met taart, snap je misschien mijn craving naar gezond voedsel. Daarnaast is het in het buitenland sowieso lastig om aan je portie groentes te komen als je buiten de deur eet. Het lijkt wel alsof men daar allergisch voor groente is ofzo. Vandaar dat ik bij thuiskomst mijn vegetarische kookboeken weer eens doorworstelde en onder andere deze romige bonensoep heb gemaakt.

Deze soep staat met een minuut of 20 op tafel! Door de crème fraiche is deze vegetarische topper heerlijk romig en door de chilipeper hartverwarmend voor op een gure herfstdag.

Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 2 gesnipperde uien
  • 1 el olijfolie
  • een teentje geperste knoflook
  • 1 tl chilipeper, paprikapoeder en komijn
  • een rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • 400 gram kidneybonen
  • 500 ml groentebouillon
  • peper naar smaak
  • handje koriander
  • 2 – 3 handjes tortillachips naturel
  • en last but not least 2 -3 flinke eetlepels crème fraiche

Wat ga je doen?

  1. Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Dit duurt een paar minuutjes.
  2. Vervolgens voeg je knoflook, chilipeper, paprikapoeder en komijn toe. Roer goed door.
  3. Voeg daarna de paprika en zoet aardappel toe en bak deze een paar minuten mee.
  4. Kieper nu het blikje kidneybonen leeg boven de pan (inclusief vocht) en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de zoete aardappel gaar is.
  5. Pureer de soep grof met een staafmixer en serveer met koriander, tortillachips en crème fraiche.

Mocht je nou niet zo van de bonen zijn, wat ik me wel kan voorstellen, dan ik je nog deze Bietjessoep met geitenkaas aanbevelen of Vissoep met spitskool en kokosmelk.

Heerlijk verwarmend op een gure herfstdag! Geniet er van!

vegetarische mexicaanse bonensoep

Mocht je deze soep, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *