Verse stevige tomatensoep

Verse stevige tomatensoep

Koning winter houdt aan .. dikke truien, sjaals, mutsen en handschoenen… Alles om maar een beetje warm te blijven. En zo kwam ik bij deze verse stevige tomatensoep. Een soep met een bite om je van binnenuit te verwarmen.

Herkansing

Jarenlang heb ik geen tomatensoep gegeten. Dit komt omdat ik school eens tomatensoep heb gemaakt en er daarna iets vervelends gebeurde. Tomatensoep associeerde ik dus ten onrechte met iets vervelends. Een aantal jaren geleden probeerde ik het weer eens en zowaar, ik vond het lekker!

Best veel werk

Op internet vond ik een lekker recept voor een tomatensoep, maar daarvoor moesten alle tomaten ontveld worden. Dat vond ik zo’n gedoe, dat ik eigenlijk nooit meer zelf een tomatensoep in elkaar draaide. Tot vandaag!

Wat heb je nodig voor 4 kommen voor deze verse stevige tomatensoep?
  • 6 pruimtomaten
  • 1 winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tl tijm
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 750 ml water
Zo maak je het:
  • Was de groenten.
  • Schil de winterpeen (indien nodig) en snijd in plakjes. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de pruimtomaten in blokjes. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de paprika en snijd in grove stukken.
  • Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui, knoflook en tijm aan. Na een minuut of 5 is de ui glazig en voeg je de wortel en paprika toe. Bak nog voor een minuut of 2 en voeg vervolgens de tomatenpuree en de tomaten toe. Bak nog 2 minuten.
  • Voeg water en bouillonblokjes toe en laat zo’n kwartiertje pruttelen.
  • Neem de pan van het vuur en pureer de soep grof met de staafmixer. Er mag best een bite overblijven.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer met een scheutje (plantaardige) room en een blaadje basilicum.

Verse stevige tomatensoep

 

Smullen maar!

Makkelijke soep toch? Ik haal echt nooit meer een zak tomatensoep! Dit is zoveel lekkerder. Of misschien heb je meer zin in Pompoensoep met zoete aardappel

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.