Visstoof met venkel

visstoof met venkel

Persoonlijk komt dit druilerige weer me onderhand de strot uit en snak ik naar strakblauwe luchten, lentezonnetjes en weer slippertjes aan m’n voeten. Helaas kunnen we het weer niet beïnvloeden, dus dan maken we maar comfort food in de vorm van visstoof met venkel.

Er staan inmiddels meerdere stoofpotjes op de site, waaronder ook wat snelle stoofschotels: Stoofpot met spek & venkel of de Kipstoof met aubergine en aardappel. Maar nog geen stoofpot met vis. Hoogste tijd dus om daar iets aan te veranderen en daarom heb ik voor je een visstoof met venkel. Deze stoof staat met een halfuurtje op tafel en is een waanzinnige smaaksensatie!

Venkel is een bijzondere groente met een smaak die neigt naar anijs. Het heeft jaren geduurd voor ik zelf venkel lekker vond, al dronk ik wel graag venkelthee. Venkelthee wordt volgens mij ook ingezet bij vrouwen die borstvoeding geven. Het schijnt de darmkrampjes bij baby’s te verminderen. Maar dat weet ik niet uit eigen ervaring, zo’n gevalletje van horen zeggen. De allereerste keer dat ik venkel wel te doen vond trouwens, was door het te roosteren in de oven. En sindsdien ben ik dus om.

Nu houd ik ook van eenvoudige smaakvolle maaltijden, dus deze visstoof met venkel was een match made in heaven. Niet te veel ingrediënten, zodat je lijf de ingrediënten herkent en dus sneller je maaltijd kan verteren (is mijn eigen ervaring). Niet al te veel werk en dus lekker snel op tafel en dat is dan weer fijn als je niet zo hoog in je energie zit, maar wel goed wilt eten. Laten we lekker aan de slag gaan!

Wat heb je nodig voor een visstoof met venkel voor 2 personen?

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 venkelknollen, in reepjes gesneden
  • 1 bakje basilicum
  • olijfolie
  • 1 tl kaneel
  • 1 blik polpa (tomatenpulp)
  • 90 gram zwarte olijven in plakjes
  • 300 g kabeljauwhaas
  • handje amandelen, fijngehakt
  • knapperig stokbroodje

Hoe maak je dit stoofpotje met kabeljauwhaas en venkel?

  1. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, venkelreepjes, met kaneel en peper op een hoog vuur voor ongeveer 8 minuten. Voeg vervolgens de polpa en olijven toe en laat nog 10 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan.
  2. Snijd de kabeljauwhaas in stukken en bestrooi deze royaal met peper. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog 4 minuten doorgaren.
  3. Serveer met fijn gescheurde basilicum, fijngehakte amandelen en een knapperig stokbrood.

Over Esther 154 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.