Vlierbloesemkoekjes

vlierbloesemkoekjes

Bij Kelly van Zoet & Gevoed kwam ik verrukkelijke cookies met vlierbloesem tegen. Al vrij snel wist ik dat ik deze absoluut wilde maken, maar dan wel aangepast naar mijn smaak en intoleranties. En zodoende komen er hier dan vlierbloesemkoekjes van terecht. Heerlijk bij een kopje thee!

Voor de Corona crisis gingen manlief en ik regelmatig op zaterdag even naar Duitsland om te schuimen door een Duitse supermarkt. Heerlijk is dat, er zijn bijvoorbeeld veel meer speltproducten (die ook nog eens betaalbaar zijn). Op een van die strooptochten heb ik ook wat spannende siroopjes meegenomen om m’n water en baksels wat op te leuken. Waaronder dus vlierbloesemsiroop. Toen ik dus bij Kelly haar heerlijke koekjes zag was het al snel 1 + 1 = vlierbloesemkoekjes. De suiker verving ik voor palmsuiker en de hoeveelheid werd minder. Het zelfrijzend bakmeel mocht plaatsmaken voor speltmeel + baking soda. Zo mooi is dat om te improviseren en recepten aan te passen naar je eigen wensen.

Ik hoop je daarmee ook te inspireren om dingen uit te proberen en aan te passen naar je smaak en waar je goed op reageert. Gewoon doen, 9 van de 10x is het super lekker en soms mislukt er hier ook wel eens wat en dat belandt dan in de kliko. Kan de beste overkomen hoor! Maar niet met dit recept van de vlierbloesemkoekjes!

Wat heb je nodig voor ±9 vlierbloesemkoekjes:

  • 120 gr ongezouten en gesmolten Flora Plant (plantaardig alternatief voor roomboter)
  • 100 gr palmsuiker
  • 1 ei
  • 190 gr speltmeel
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl maïzena
  • 50 gr gehakte amandelen
  • chocolate chunks (naar smaak)
  • 2 el vlierbloesemsiroop

Hoe maak je deze verrukkelijk chewy koekjes?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 200 graden en leg je een velletje bakpapier op de bakplaat. Houdt de bakplaat nog even buiten de oven.
  2. Mix de gesmolten Flora Plant (op kamertemperatuur) samen met de palmsuiker tot een romig geheel en voeg vervolgens het ei toe. Als deze volledig is opgenomen voeg je het speltmeel, maïzena en bakingsoda toe. Mix tot het een homogene massa is.
  3. Daarna mag je de fijngehakte amandelen, chocolate chunks en de vlierbloesemsiroop door het beslag spatelen.
  4. Maak nu mooie ronde bolletjes van het deeg (of gebruik een ijslepel) en leg deze op de bakplaat. Houd voldoende ruimte over tussen de bolletjes deeg, anders heb je straks één grote koek. Bak desnoods de koekjes in 2 etappes.
  5. De koekjes bak je bruin en chewy in ongeveer 11 minuten. Haal de bakplaat vervolgens uit de oven en gebruik een bakring om de vlierbloesemkoekjes mooi rond te krijgen. Dit doe je door de bakring over het koekje te zetten en voorzichtig te draaien. Op deze manier krijg je dé perfecte vlierbloesemkoekjes.

Geniet er van met een vers kopje muntthee. Mocht je nu meer zin hebben in een taartje, dan kan ik je de Oreo Tony Chocolonely minitaartjes van harte aanbevelen!

 

Over Esther 171 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.