Witlofsoep met blauwe kaas

witlofsoep met blauwe kaas

Zelf heb ik er eigenlijk nooit aan gedacht om soep te maken van witlof, tot ik een magazine doorbladerde en dacht waarom ook niet? Deze witlofsoep met blauwe kaas is een topper gebleken!

Witlof is een groente waar ik graag mee werk, zo maak ik regelmatig deze Risotto met witlof, champignons en geitenkaas en dat is eveneens één van de meest gelezen recepten op de blog! Daarnaast gooi ik het op een plaattaart of in een quiche, maar vandaag maak ik er een witlofsoep met blauwe kaas van. Vandaag koos ik voor de roquefort als blauwe kaas, maar je kunt natuurlijk elke andere blauwschimmelkaas gebruiken. Het is maar net hoeveel pit jij nodig hebt. Ik koos voor roquefort omdat het een schapenkaas is. Helaas reageer ik niet goed op koezuivel, zuivel van geit en schaap gaat wel goed.

Deze soep kwam op tafel te staan tijdens de lunch en we waren het er allebei over eens (manlief en ondergetekende) dat het een heerlijk aardse witlofsoep is, waar de blauwe kaas een heerlijke bite aan geeft. En dan ben je ook nog eens goed bezig omdat je weer lekker wat groente in je mik gooit. Kan alleen maar goed voor je zijn nietwaar? Laten we gaan koken!

Wat heb je nodig voor een pan witlofsoep met blauwe kaas?

  • 500 g witlof, fijngesneden
  • 2 sjalotjes, gesnipperd,
  • 125 g aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el roomboter
  • 100 ml haverroom
  • nootmuskaat
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 75 g roquefort of een andere blauwe kaas
  • 2 el fijngehakte hazelnoten
  • 3 el paneermeel
  • handje fijngehakte peterselie

Hoe maak je het?

  1. Rooster de hazelnoten en paneermeel in een droge koekenpan en meng deze met de fijngehakte peterselie en brokjes roquefort. Zet daarna de crumble even weg.
  2. Smelt de roomboter en fruit de sjalotjes aan, voeg vervolgens de witlof toe en bak even aan voor een paar minuten. Voeg vervolgens de aardappelblokjes, water en groentebouillonblokje toe en laat de soep een kwartiertje koken.
  3. Dan mag de haverroom erbij en de nootmuskaat (naar smaak). Pureer nu de soep met een staafmixer en serveer deze met de crumble.

Eet lekker!

Over Esther 171 Artikelen
Esther | 40+ | Getrouwd | 2 bonuskinderen | 3 poezenkinderen | reislustig | houdt van echt en puur eten | reiki | zet jezelf op 1 | natuurmens | geniet van de kleine dingen | fibromyalgie | tietze | brca2 gendrager | burnout

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.