Zalmfilet in tomatensaus

Zalmfilet in tomatensaus

Zalmfilet in een makkelijke ovenschotel, what’s not to like? Met een beetje voorbereiding laat je de oven het werk doen en heb jij je handen weer even vrij voor andere dingen. Dat zalmfilet ook nog eens hartstikke gezond is, is mooi meegenomen. Zo bevat de zalm veel omega3 vetzuren en vitamine D. Dat laatste wist ik niet, ik dacht oprecht dat je vitamine D alleen maar via de natuurlijke manier tot je kon nemen door regelmatig buiten te zijn. Sowieso eten we graag vis in Esther’s Keuken, maar de eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat het voornamelijk zalm(filet) is dat er gebruikt wordt. Eigenlijk hoog tijd om daar verandering in te brengen. Als je ideeën hebt, hoor ik ze natuurlijk graag.

Nu eerst maar eens aan de slag met de zalmfilet in tomatensaus!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram broccoli
  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie
  • 400 gr zalmfilet
  • 1 pot tomatensaus (400 gr)
  • 3 el kappertjes
  • oregano
  • handje grana padano
  • peper naar smaak

Wat ga je doen?

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze vervolgens  beetgaar in 4 minuten. Giet af en stamp deze grof.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een kaasschaaf.
  3. Vet een ovenschaal in met 2 el olijfolie en bestrijk de bodem met 3 el tomatensaus. Strooi er wat oregano overheen. Leg daaroverheen plakjes courgette.
  4. Dep de zalmfilet droog en bestrooi royaal met peper. Leg de zalmfilet op de plakjes courgette en leg daar vervolgens de grof gestampte broccoli overheen. Dek weer af met tomatensaus, oregano, courgette etc. tot de ingrediënten op zijn. Eindig als laatste met tomatensaus. Strooi er nog wat grana padano overheen en bak de schotel af in 20 minuten in het midden van de oven.
  5. Serveer met knapperig brood of verse pasta.

Andere recepten met zalm zijn bijvoorbeeld de Quiche met biet, zalm en zuivelspread of Asperges in een snelle pasta met zalm. Zeker ook eens het proberen waard!

Zalmfilet in tomatensaus

Mocht je deze ovenschotel gaan maken, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.