Zoete aardappelstamppot
Hoofdmaaltijd,  Recepten

Zoete aardappelstamppot met erwtjes

Soms heb ik echt een gigantische brainfog. Gewoon 0,0 inspiratie om een mooi verhaal te vertellen of een recept te introduceren. Het schijnt bij fibromyalgie te horen, dus daar verschuil ik me nu maar een beetje achter. Dus geen mooi verhaal over de zoete aardappelstamppot. Wel kan ik je vertellen dat deze zoete aardappelstamppot super smaakvol is door de verschillende texturen en het contrast tussen zoet en hartig. Heb ik je nu een beetje nieuwsgierig gemaakt? Kom, dan gaan we aan de slag!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 800 g zoete aardappelen
  • 750 g diepvries tuinerwten
  • 1 gesnipperde ui
  • 200 g cottage cheese
  • 250 g gerookte kipfiletreepjes
  • 1 krop botersla

Wat ga je doen?

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met eventueel zout in 10 min. gaar. Kook de tuinerwten de laatste minuut mee.
Fruit de ui een paar minuten totdat deze lichtbruin kleurt. Giet de aardappelen en tuinerwten af. Schep de helft van de hüttenkäse erdoor en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de gefruite ui, kip en botersla door de puree en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rest van de cottage cheese.

Eet smakelijk! En mocht je nou in hebben in iets anders dan vind je hier ongetwijfeld iets van je gading!

Zoete aardappelstamppot

 

Vind je de recepten en blogs nou leuk om te lezen en denk je, ik weet nog wel iemand die dat ook leuk vindt? Attendeer ze dan op deze blog, of op de Facebookpagina of Instagram Vind ik leuk!

Je mag natuurlijk ook altijd reageren hieronder! Word ik ook erg blij van én je helpt me er onwijs mee. Want onder andere door jouw reactie komt er meer verkeer naar Esther’s Keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *