Zuurkool-linzenstamp
Gevogelte,  Hoofdmaaltijd,  Recepten

Zuurkool-linzenstamp

De Allerhande app van Appie is echt super voor je inspiratie! Zo ben ik ook op deze zuurkoolstamppot gekomen met linzen. Ik wilde graag iets met zuurkool maken, maar niet de standaard stamppot. Uiteraard heb ik er wel weer m’n eigen draai aan gegeven en was dit een prima herfstig maaltje voor een doordeweekse dag! Verder heb ik er niet veel over te zeggen, behalve dan dit: probeer ‘m eens!

Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?

  • 800 gram kruimige aardappel, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 0,5 tl gehakte knoflook
  • 20 g bladselderij, fijn gesneden
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 500 g  zuurkool
  • 200 ml kippenbouillon in pot
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • 400 g kippendijfilet in blokjes
  • 400 g linzen in pot

Wat ga je dan doen?

  1. Kook de aardappelen (die je al geschild hebt en in in gelijke stukken hebt gesneden of, doe zoals mij in het kader van de energie, kook de voorgeschilde aardappelen) in 20 min. gaar in water. Zelf gebruiken we nauwelijks zout, maar als je dit wilt, voeg gerust een snuf zout toe aan het water.
  2. Ondertussen verhit je de helft van de olie in een wok en fruit je de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg vervolgens de uitgelekte zuurkool en bouillon toe en stoof 10 min. op laag vuur. Houd je niet van het hele zure, dan kun je de zuurkool even afspoelen onder de koude kraan.
  3. Meng nu de rest van de olijfolie met het paprikapoeder. Marineer hiermee de kippendijfiletblokjes. Eventueel kun je er nog wat extra zout en peper aan toevoegen, maar dit heb ik niet gedaan. Bak de kipblokjes in een kleine 10 minuten rondom gaar.
  4. De linzen mag je nu laten uitlekken. Als de aardappels gaar zijn giet je ze af, maar bewaar je 3 eetlepels kookvocht. Stamp de aardappels fijn en schep het kookvocht en zuurkoolmengsel er door. Als laatst schep je de bladselderij en linzen er doorheen en breng je de stamppot op smaak met peper. Verdeel over de borden en garneer met de kippendijblokjes.

Eet lekker!

 

Mocht je deze stamppot gaan maken, of een ander gerecht uit Esther’s Keuken maken, dan vind ik dat leuk als je dat deelt op de Facebookpagina of Instagram met de #esthers_keuken of #lekkerleveninbalans

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: